Juniorer

Seglarskolan 2024 öppen för anmälan

Veckosegling

Vi träffas på onsdagskvällar för att segla tillsamman under ledning av instruktörer. Du kan låna klubbens bå¨tar eller ha med egen. Se vår kalender för uppstart och datum

Seglarskoj

Upptäck glädjen i seglingens värld oavsett din erfarenhetsnivå! Denna grupp är skapad speciellt för nybörjare som vill utforska den lugna och njutbara sidan av segling. Här kan du lära dig grunderna i ditt eget tempo och känna vinden i seglen utan krav på tävling eller kappsegling. Kom och upplev den vackra konsten att segla, oavsett om du är här för att lära eller bara för att koppla av på vattnet tillsammans med nya vänner!

Fortsättargruppen

Träna Tera, Feva, Optimist jolle och Tvåkrona - en perfekt möjlighet för den som vill fördjupa sina färdigheter och utforska kappseglingens spännande värld.Oavsett om du vill testa dina gränser för skojs skull eller verkligen satsa på kappsegling, så är detta kursen för dig. Delta tillsammans med likasinnade och entusiastiska ungdomar och upplev gemenskapen och utmaningarna på vattnet

Seglarskola / Sommarläger

Segelsällskapet Viken Ägir anordnar seglarläger vid Byfjorden i Uddevalla. Förbered er på en vecka fylld med roligheter, där vi tillsammans lär oss om segling, samtidigt som vi njuter av sommaren med massa bad och skoj!

Under lägerveckan lär vi oss om hur vi riggar båten, vänder upp en kapsejsad båt, de grundläggande segelsätten, att knyta knopar m.m. I olika moment i teori och praktik delar vi upp deltagarna i mindre grupper efter erfarenhet, så att alla kan utvecklas på sin egen nivå.

Juniorsegling

Detta är en aktivitet som består av onsdagssegling för barn och ungdom. Seglingen pågår under våren och hösten, med uppehåll under sommaren. Se vidare för start- och slutdatum av dessa i kalendariet här på vår hemsida.

För att prova på kappsegling anordnar klubben normalt under hösten "Lilla Rödöpokalen" - en kappsegling med nybörjarfokus för juniorer.

Plats

Viken-Ägirs klubbhus vid Rödöns småbåtshamn, södra Uddevalla.

Övriga upplysningar

Har du frågor, mejla: Junior@vikenagir.se